Internet gör det lättare att utforska

Vem hade kunnat veta att internet skulle bli så stort som det är? Det var trots allt någon som sa att det bara var en fluga. Det är trots allt tack vare internet som möjligheterna att experimentera blivit mycket större — och fortsätter att växa.

Förr var det flera besök till ett bibliotek som gällde när information eftersöktes. Det bläddrades länge i böcker såväl i forskningssyfte som för att hitta något så enkelt som ett recept. Idag ser beteendet kring informationssökande annorlunda ut. Om du har en dator och internetuppkoppling är kunskap bara några knapptryck bort och du har stora möjligheter att hitta det du letar efter. Eftersom du kan få så många olika svar på din sökfråga kan det ibland till och med bli för mycket information att gå igenom.

När internet föddes

Redan på 60-talet började idén till internet födas. Redan då grundades ARPANET som var ett väldigt begränsat nätverk med fyra datorer där syftet var att dela forskningsinformation under kalla kriget. Utifrån detta experimenterades det vidare och 1991 grundades internet av Tim Berners-Lee. Idag är det många som inte kan arbeta utan internetuppkoppling och ännu fler upplever abstinens om de går utan sin dagliga dos av surfande online. Det kanske inte är så konstigt trots allt? Internet är världens största nätverk vars syfte är att göra det möjligt att utbyta information och koppla upp enheter mot varandra. Det finns mängder av informationsportaler för vem som helst att nyttja bara det finns en internetuppkoppling. När internet föddes, då föddes tillgången till information.