Hur funkar egentligen e-cigg?

Allt fler hör av sig till oss för att få reda på hur det här med e-cigg egentligen fungerar. E-cigg är ett slags elektronisk cigarett där du själv bestämmer hur mycket du vill ”ladda” cigaretten med. En del använder e-cigg, eller vape, som ett substitut till vanliga cigaretter medan andra använder det för att de helt enkelt gillar smaken och tycker det är roligare.

Det här med e-cigg och vape har vi lärt oss av Premium vape som är en stor återförsäljare av e-cigaretter och vi har hämtat information från deras sajt. Vaping är en gammal kinesisk rökmetod som utvecklades just för att slippa använda sig av tobak. Senare har man utvecklat tekniken enormt och nu säljs vape cigaretter på den globala marknaden.

E-ciggens för- och nackdelar

Den elektroniska cigaretten drivs på batteri och handlar om att förånga den vätska man tillsätter i vapen. Nikotin är inget ”krav” i en vape, en del tycker helt enkelt att det bara är gott att röka det utan nikotin och ser det som en hobby. En fördel är alltså att du inte behöver bli beroende, och dessutom menar många att ångan doftar gott och inte sätter sig i hår, kläder och händer som vanliga cigaretter gör. En del forskning tyder dock på att man kan utveckla någon form av allergi mot vape, så det är bra att vara uppmärksam på det.

En vape är viktig att ta hand om på rätt sätt och därför ska man plocka isär den ibland och rengöra den. Det är som med all teknik: ju bättre du sköter den och tar hand om den, desto bättre kommer hållbarheten att vara för dem.

Idag är det mycket populärt att vejpa och en del influencers har dykt upp de senaste åren för att marknadsföra produkten. Det har definitivt blivit en debatt och det har utmynnats i två läger, av de som är för eller emot vape. Många frågar om det är farligt eller inte. Även om hälsoeffekterna inte är helt fastställda så finns det idag inga dödsfall kopplade till e-ciggen.