Anlita glasmästare när experimentet går fel 

Älskar du att experimentera med olika saker hemma? Kanske har du en förkärlek för krut och bang-bang eller så gillar du att kasta runt saker i hemmet. Problemet med olika experiment och hobbies är att de lätt kan skada saker hemma, inte minst göra så att fönsterrutorna går sönder.           

När rutorna väl gått i kras kan det kännas orimligt att laga dem. Du kanske vill köpa helt nya och få dem installerade. Vad du än väljer är en glasmästare det som behövs. Normalt sett är det riktigt svårt att laga fönsterrutor på egen hand.

 

Vilka experiment kan slita på rutor?

Ljud och saker som stöter mot rutor gör att de lätt kan gå sönder. Visste du att riktigt höga ljud faktiskt kan göra så att det bildas sprickor i både rutor och i trumhinnan. Vissa barn gillar även att spela på glasrutor och när olika ting dras mot rutan för att framkalla ljud är det lätt hänt att de går sönder. Då har du som vuxen mera koll över vad som kommer att ske. Låt barnen vistas inomhus, gärna i ett ventilerat rum utan fönster om det gäller fysik eller kemi.

Rymden, fysik, teknik, vatten och allt vad naturen har att erbjuda gör att experimentlustan faller på både hos barn och vuxna. Ett tips är att köpa en experimentlåda och kolla upp om de faktiskt är farliga för resten av hemmet.

 

Utomhusarbeten

Något annat som ofta förknippas med rutor i kras är utomhusarbeten och väder. Om det till exempel haglar eller stormar är det lätt att rutorna tar skada. Även barn som utför olika lekar och experiment utomhus får ofta erfara trasiga fönster. Gillar dina barn till exempel att spränga saker med krut utomhus? Det brukar de flesta barn älska. Se till att de gör det långt ifrån fönstren.